Workshop Cybersecurity in de zorg

Op 10 oktober 2019 organiseren wij in samenwerking met Intrakoop een workshop over Cybersecurity in de zorg.

Dagelijks zijn organisaties slachtoffer van de diefstal van gegevens, verminderde beschikbaarheid van systemen of totale uitval door toedoen van cybercriminelen.

Ook voor jouw zorgorganisatie is het belangrijk om de kwaliteit van je digitale weerbaarheid te onderkennen, door tijdig de cyberrisico’s
voor je organisatie te identificeren, te onderzoeken, maatregelen te treffen en tijdig te reageren.

De problematiek rondom cybercriminaliteit en cybersecurity lijkt het domein van de ICT-specialisten, maar is dat zeker niet. De praktijk van alledag heeft de afgelopen jaren pijnlijk duidelijk gemaakt dat de achilleshiel van informatieverwerkende instanties vaak de mens is, die als zwakste schakel in het geheel optreedt. Overigens vaak vanuit onwetendheid en onbekwaamheid en zelden uit opzet of doelbewustheid.

Wat zijn de risico’s voor jouw organisatie? Zijn je medewerkers zich hiervan bewust?  Welke maatregelen heb je getroffen en werken deze? Hoe minimaliseer je de kans op datalekken?

Voor wie interessant?

In een interactieve workshop voor (algemeen) management, ICT-management, security en privacy officers op locatie bij ons lid Abrona gaat Cuccibu in op de wijze waarop cybercriminelen te werk gaan en hoe je jouw organisatie  hiertegen kunt wapenen. Niet vanuit het eenmalig of incidenteel afvinken van interventies zoals een pentest, phishing test, workshop of e-learning. Maar vanuit een cyclische en duurzame aanpak, waarmee organisaties de volwassenheid structureel kunnen verhogen en borgen.

Klik hier voor het programma. Leden van Intrakoop kunnen inschrijven via deze link.

AVG in de zorg

Op 23 mei 2019 organiseren wij in samenwerking met Intrakoop een workshop over de AVG in de zorg.

Hoe zorg jij ervoor dat het volgen van het 10-stappenplan van de Autoriteit Persoonsgegevens voor implementatie niet tot een eenmalig vinkje heeft geleid maar tot een duurzame borging van processen in de organisatie? In 2018 is het onderwerp privacy goed op de agenda gezet: tijd om de balans op te maken en door te pakken.

Hoe is het privacybeleid beschreven en belegd in jouw organisatie? Welke rol spelen de verschillende functionarissen hierin – het management, het bestuur en in het bijzonder de Functionaris Gegevensbescherming, de Privacy Officer en de Chief Information Security Officer (CISO)?

In een interactieve workshop gericht op deze functionarissen (FG’s, PO’s en CISO’s) gaan we in op het borgen van privacybeleid en processen in de organisatie. Hoe verhouden de rollen zich tot elkaar en op welke wijze kunnen ze samenwerken om de organisatie te bewegen zelf aan de slag te gaan? Ook krijg je suggesties hoe je in jouw organisatie met de juiste inrichting de volwassenheid van de privacy-organisatie kunt verhogen.

Klik hier voor meer informatie over deze netwerkdag.

Save the date

Op 15 mei 2019 organiseren wij in samenwerking met onze partner SEP de vijfde editie van de landelijke netwerkdag. De keynotespreker deze dag is Maurits Martijn, hij vertelt je alles over welke gegevens je allemaal weggeeft en belangrijker nog: welke ingrijpende gevolgen dat heeft. Het programma en de locatie worden binnenkort bekend gemaakt. Mis het niet en schrijf je alvast gratis in via deze link.

Klik hier voor meer informatie over deze netwerkdag.

Archief:

Landelijke CISO & FG Netwerkdag

Op 30 mei 2018 is het weer zo ver: de jaarlijkse CISO Netwerkdag die we gezamenlijk met onze partner SEP organiseren. Dit jaar zijn ook de FG’s en Privacy officers van harte welkom. Het belooft wederom een interessante en nuttige dag te worden, aanmelden kan via www.sep.nl/ciso-netwerkdag. Klik hieronder voor het programma in pdf.

Programma landelijke CISO & FG Netwerkdag 2018

VNG congres ‘Back to the future’ – 28 maart 2018

Samen met onze kennispartner SEP zijn wij aanwezig op de leveranciersmarkt van het congres Back to the Future dat op 28 maart a.s. zal plaatsvinden in Utrecht.

Het centraal thema van het congres is de informatiesamenleving, een ontwikkeling die we allemaal kennen en die in de komende jaren exponentieel zal groeien. Welke kansen biedt dit gemeenten op het gebied van dienstverlening aan inwoners en bedrijven, en welke uitdagingen gaan hiermee gepaard?

Graag gaan we hierover met u in gesprek, specifiek op de thema’s van informatieveiligheid en privacy. Over onderwerpen als i-Bewustzijn, het belang van een risico-gebaseerde aanpak en monitoring en detectie. Tot ziens op 28 maart.

Frank Roumans en Jules Emanuels