FG as a Service

Cuccibu biedt u graag de mogelijkheid om gebruik te maken van onze FG as a Service dienst.

Een van de vereisten uit de AVG is het benoemen van een Functionaris Gegevensbescherming (FG, in het Engels ‘Data Protection Officer’, oftewel DPO), die enerzijds adviseert over uitgevoerde Data Protection Impact Assessments (DPIAs) en bij datalekken en anderzijds toezicht houdt op de naleving van de AVG en andere privacywet- en regelgeving. Dit doet de FG door de verwerkingen van persoonsgegevens en de invoer van maatregelen om die verwerkingen rechtmatig te laten lopen, te beoordelen en de organisatie hierover te adviseren.

Het werk van een FG bestaat deels uit structurele werkzaamheden (toezicht, advies, rapportage) en deels uit ad-hoc werkzaamheden die bijvoorbeeld ontstaan bij een datalek. Daarom bestaat de Cuccibu FG as a Service dienst uit twee verschillende elementen:

  1. Een vaste inzet op week- of maandbasis voor de reguliere werkzaamheden;
  2. Ondersteuning ‘op afroep’ voor de ad-hoc werkzaamheden.

Één van de voordelen van het gebruiken van een externe FG is het feit dat de benodigde onafhankelijkheid sneller bereikt wordt. Daarnaast is een externe FG via Cuccibu flexibel inzetbaar en is vervanging tijdens vakanties altijd geregeld.

Bent u benieuwd welke rol de FG precies speelt in uw privacy organisatie? Lees dan ook ons blog ‘Privacy, wie doet wat?