Phishing

Medewerkers krijgen een e-mail waarin gevraagd wordt naar inloggegevens, een kwaadwillend bestand te openen, of op een malafide link te klikken. Deze valse e-mails zijn vaak niet te onderscheiden van echte e-mails, waardoor medewerkers slachtoffer worden van een phishing aanval.
Door middel van phishing krijgen kwaadwillenden uw gevoelige bedrijfsinformatie in handen. Dergelijke bedreigingen halen dagelijks het nieuws. Soms is de schade beperkt, maar in veel gevallen loopt de schade hoog op. Enerzijds direct financiële schade door diefstal, anderzijds de schade door de negatieve impact op de reputatie van uw organisatie.

Met een Cuccibu Phishing Test krijgt u direct inzicht in welke mate uw bedrijf kwetsbaar is voor een dergelijke aanval. Door gebruik te maken van tooling waarmee echte phishing scenario’s worden nagespeeld. De uitkomsten van een dergelijke test zijn eye-openers voor de bewustwording rondom informatieveiligheid en de ideale manier om de medewerkers voor te bereiden op een echte aanval.

Cuccibu kan behalve phishing via e-mail ook SMS phishing diensten aanbieden. Het is daarnaast ook mogelijk om een Voice Phishing (Vishing) onderzoek te doen. Hierbij wordt geprobeerd om telefonisch informatie te achterhalen bij de medewerkers.

De organisatie kan dichtgespijkerd worden door middel van technische en organisatorische maatregelen. De medewerker zit aan de knoppen, als de genoemde maatregelen niet meer werken, zijn zij de beste verdedigingslinie van uw organisatie. Kortom: trainen, trainen en nog meer trainen!

Zie ook dit filmpje waarin Cuccibu toelicht wat belangrijk is in relatie tot informatieveiligheid.