ZO WERKT EEN PHISHINGTEST WEL!

Hoe phishing testen doorgaans werken

  • Hoe authentieker de e-mail des te meer medewerkers de e-mail openen en gegevens invullen;
  • Medewerkers kunnen zich beetgenomen voelen;
  • De security checklist kan worden afgevinkt;
  • Het effect is kortdurend en er is geen opvolging.

Het is dan ook niet realistisch om te verwachten dat medewerkers ineens compleet anders omgaan met de tientallen e-mails die ze dagelijks nodig hebben om hun werk uit te voeren. Kortom, de hoogste tijd om na te denken over een andere aanpak die wel werkt!

Hoe ziet onze aanpak er dan uit?

Ons uitgangspunt is dat iedere phishing test een positief gevoel bij alle betrokkenen dient achter te laten, om zodoende awareness en betrokkenheid te creëren. Dit geldt helemaal bij de medewerkers die ‘op de link geklikt en gegevens ingevuld’ hebben. Dit vereist een bepaalde finesse en sociaal-maatschappelijke voelsprieten die goed afgesteld staan.

Daarom starten we een phishing test door samen met jou een realistisch en passend scenario te selecteren, dat aansluit bij de belevingswereld van je werknemers. De juiste ‘tone of voice’ is hierin is erg belangrijk: het is niet ons doel om je werknemers in het ootje te nemen, maar om ze echt bewuster en weerbaarder te maken.

Ja, we gebruiken verleidelijke e-mails om medewerkers door te sturen naar een speciale website. En daarbij proberen we ook meer gegevens los te weken van de medewerker en/of organisatie. Maar wij gebruiken deze gegevens alleen om een beeld te krijgen van de weerbaarheid en of er werk aan de winkel is op gebied van bewustwording en het dus tijd is voor verdere bewustwordingsacties zoals een workshop of training.

Neem direct contact met ons op!